15. aprila 2022

Od Novega mesta do Straže po novi kolesarski poti

SPOROČILO ZA MEDIJE

Od Novega mesta do Straže po novi kolesarski poti

 Novo mesto, 15. april 2022 – Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, župan Občine Straža Dušan Krštinc, direktorica Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) Ljiljana Herga in predsednik uprave podjetja CGP Martin Gosenca so danes v Straži podpisali pogodbo o izgradnji 8,1 kilometra nove regionalne kolesarske povezave med Novim mestom in Stražo. Gradnjo v skupni vrednosti 2,6 milijona evrov z DDV bo v višini milijon evrov sofinancirala DRSI ter v višini 0,9 milijona evrov država in Evropska unija iz Dogovora za razvoj regije JV Slovenija. Dela se bodo predvidoma začela naslednji mesec, nova kolesarska pot pa bo zgrajena v začetku prihodnjega leta.

 

V Mestni občini Novo mesto bo na novo zgrajenih 1,2 kilometra kolesarske poti in 6,9 kilometrov novih kolesarskih površin na območju občine Straža. Poleg kolesarske infrastrukture je mestoma predvidena tudi obnova ceste, gradnja javne razsvetljave ter zaščita in prestavitve komunalnih vodov.

 

Kot je povedal župan Občine Straža Dušan Krštinc, bo izgradnja nove kolesarske poti bistveno izboljšala varnost kolesarjev v prometu in povečala dnevne migracije med Novim mestom in Stražo. V Straži se bo gradnja začela na gozdni poti v naselju Volavče in se nadaljevala po lokalni cesti Volavče–Loke–Zalog ter nato do Hruševca in centra Straže. V sklopu te investicije bo zgrajena tudi lokalna kolesarska steza mimo športnega parka Breza v smeri Dolenje Straže vse do naselja Podgora.

 

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je poudaril, da izgradnja prinaša prvo resnejšo regionalno kolesarsko povezavo v tem delu Slovenije, ki bo s tokratno dograditvijo v dolžini 8,1 kilometra in ob upoštevanju že zgrajenih obstoječih povezav neprekinjeno povezala Novo mesto in Stražo v dolžini skoraj 11 kilometrov. Napovedal je tudi izgradnjo novih regionalnih povezav, saj naj bi kmalu sledila izgradnja kolesarske poti v smeri Trebnjega oziroma v prvi fazi do Mirne peči, nova kolesarska pot se obeta tudi iz središča Novega mesta proti Šmarješkim toplicam in Škocjanu, poteka tudi projektiranje kolesarske povezave Novo mesto–Stopiče, trenutno pa je že v gradnji kolesarska pot Krka–Žihovo selo.

    

Arhiv novic

11. maja 2022

Četrto srečanje prostovoljcev iz Občine Straža Občina Straža je 10.05.2022, v Kulturnem domu Straža pripravila četrto srečanje prostovoljcev. Župan je sprejel posameznike, predstavnike nevladnega sektorja, predstavnike različnih organizaciji s področja javnega, zasebnega in širšega družbenega življenja, ki so na kakršen koli način povezani s prostovoljstvom Zavedati se moramo, da nas prostovoljstvo ...Več »

RIDOBIVANJE DODATNIH ZNANJ ZA MLADE NA PODROČJU KULTURNIH DEJAVNOSTI V OKVIRU JSKD

05. maja 2022

Obveščamo vas, da je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) objavil nov prijavni rok v okviru izbora operacije PRIDOBIVANJE DODATNIH ZNANJ ZA MLADE NA PODROČJU KULTURNIH DEJAVNOSTI V OKVIRU JSKD   Nov prijavni rok se nanaša na: DOPOLNILNA IZOBRAŽEVANJA ZA DELO IN ZAPOSLOVANJE V KULTURI za leto 2022. JSKD nudi ...Več »

Sistem koles GONM ponovno v zagonu po praznikih

29. aprila 2022

Sistem za izposojo koles GoNM bo po sezonskem premoru začel znova delovati v torek, 3. maja 2022, kolesa pa se bodo uporabljala  vse do nizkih temperatur ob koncu leta. Postaja  AP Straža je priključena novomeškemu sistemu, kar kolesarjem omogoča daljše izlete med krajema.      Več »

Voščilo

27. aprila 2022

Spoštovane občanke in občani, čestitke ob današnjem dnevu upora proti okupatorju in prihajajočem prazniku dela. Praznične dni preživite ponosno in čim lepše. Župan Občine Straža Dušan Krštinc Več »

PODELILI PRIZNANJA OB PRAZNIKU OBČINE STRAŽA

23. aprila 2022

Občina Straža je sinoči pripravila osrednjo prireditev ob prazniku občine v spomin na  22.april leta 1878, ko je Vavta vas dobila šolo in je v njej stekel pouk.  Na večerni slovesnosti smo podelili tudi letošnja najvišja občinska priznanja. Priznanje Alojzija Pirca so za dosežke na področju društvenega in humanitarnega dela podelili ...Več »

Voščilo ob prazniku občine Straža

23. aprila 2022

Drage občanke in občani Občine Straža!   Danes, ko praznujemo naš občinski praznik, vam skupaj s sodelavci želim, da v medsebojnem sodelovanju, povezovanju, razumevanju in spoštovanju še naprej gradimo našo prijazno občino. Želim vam prijetno praznovanje našega skupnega praznika, veliko optimizma, pozitivne energije in poguma. Ob tem posebej čestitam letošnjim občinskim nagrajencem, ...Več »

Dogodki v Dularjevem mlinu

22. aprila 2022

Nekaj utrinkov iz včerajšnje razstave V Dularjevem mlinu in predstavitve knjige Janeza Dularja. Fotografije povedo več kot tisoč besed.         Obvestilo; Vsi občani Občine Straža, ki bi želeli imeti knjigo Janeza Dularja Na desnem bregu , ledinska imena v katastrski občini Jurka vas, jo lahko brezplačno ...Več »

Sajenje medovitih dreves

19. aprila 2022

V okviru dogodkov ob občinskem prazniku smo danes v okolici stadiona Vavta vas in ob sprehajalni poti ob reki Krki skupaj s predstavniki Turističnega društva Straža, učencev EKO krožka OŠ Vavta vas, čebelarskega društva Straža - Dolenjske Toplice in občanov zasadili medovita drevesa. S tem smo podprli projekt Čebelarske zveze ...Več »

Obisk ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča

19. aprila 2022

Danes je osnovno šolo Vavta vas obiskal minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič. Skupaj z županom Dušanom Krštincem in vodstvom šole si je ogledal šolo in se seznanil z delovanjem zavoda. Več »

Voščilo

15. aprila 2022

  Želim vam blagoslovljene velikonočne praznike, polne vere, upanja in ljubezni. Dušan Krštinc Župan Občine StražaVeč »


top