06. aprila 2022

V Lokah dobili nov vodovod in novo površino za pešče ob lokalni cesti, priprave na čistilno akcijo

 

 V Lokah v občini Straža smo  v torek, 05.04.2022 predali svojemu namenu nov vodovod in novo površino namenjeno pešcem ob lokalni cesti skozi naselje. Skupni znesek investicij znaša 379.000 evrov.

V okviru projekta so zgradili dobrih 500 metrov vodovodnega omrežja od lokalne ceste Zalog – Straža s podvrtanjem pod železniškim tirom, po lokalni cesti skozi naselje Loka s podvrtanjem pod vodotokom reke Krke zahodno od lesenega mostu ter v nadaljevanju do regionalne ceste v zaselku Volavče. Tu so obnovili še 270 metrov sekundarnega vodovoda ter vse individualne priključke stanovanjskih hiš. Poleg vodovoda so uredili novo cestno razsvetljavo in postavili 14 svetilk. Vse od nivojskega železniškega prehoda do naselja Loke pa so posodobili tudi površine namenjene pešcem v dolžini 170 m ter zgradili novo kanalizacijo za padavinske vode v dolžini 120 metrov. Lokalna cesta in javne poti v naselju Loke so dobile novo asfaltno prevleko, dodatno so asfaltirali še 180 m makadamskih javnih poti. Župan Dušan Krštinc je ob tem povedal: «Gre za bistveno izboljšanje kakovosti življenja v tem kraju, izboljšanje prometne varnosti za vse udeležence v prometu, površine pešcem omogočajo več udobja in varnosti, javna razsvetljava pa je še posebej pomembna za same domačine.«

V sodelovanju s Slovenskimi železnicami so v celoti obnovili tudi nivojski železniški prehod, ki je izveden z gumi ploščami, izboljšala pa se je tudi varnost prehajanja pešcev čez omenjeni prehod. Skupna vrednost investicije znaša 378.895,00 € z DDV, Občina Straža pa jo je v celoti pokrila iz občinskega proračuna.

Dela je v dobrih štirih mesecih izvedlo podjetje CGP d.d iz Novega mesta s podizvajalci Primož Pugelj s.p., Komunala Novo mesto d.o.o in Gregorič elektromehanika d.o.o.. Gradbeni nadzor nad investicijo je izvajalo podjetje S&K d.o.o. iz Novega mesta, koordinacijo varnosti in zdravja na gradbišču pa podjetje LERO d.o.o. iz Šentjerneja.

Iz Občine Straža še sporočajo, da bodo v petek, 8. aprila 2022, od 16. do 18.ure izvedli veliko čistilno akcijo na območju celotne občine. Namen spomladanske akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot obiskovalce občine Straža ter prispevati k ozaveščanju in s tem tudi k večji kakovosti življenja. Dejavnosti bodo usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij reke Krke, okolice naselij in prometnic. Akciji se bodo na pobudo občine pridružili še osnovnošolci OŠ Vavta vas, gasilci PGD Vavta vas in PGD Dolenja Straža, turistično društvo Straža, člani športnega društva Breza, rafting kluba, ribiči, upokojenci in člani združenja borcev. Občina bo poskrbela za postavitev zabojnikov kamor bodo lahko občani odložili odpadke, ki jih bodo zbrali v sklopu čistilne akcije. Zaključek z malico za vse udeležence akcije bo ob 18.uri pred gasilskih domom v Straži.

 

Župan Občine Straža

Dušan Krštinc

 

Arhiv novic

11. maja 2022

Četrto srečanje prostovoljcev iz Občine Straža Občina Straža je 10.05.2022, v Kulturnem domu Straža pripravila četrto srečanje prostovoljcev. Župan je sprejel posameznike, predstavnike nevladnega sektorja, predstavnike različnih organizaciji s področja javnega, zasebnega in širšega družbenega življenja, ki so na kakršen koli način povezani s prostovoljstvom Zavedati se moramo, da nas prostovoljstvo ...Več »

RIDOBIVANJE DODATNIH ZNANJ ZA MLADE NA PODROČJU KULTURNIH DEJAVNOSTI V OKVIRU JSKD

05. maja 2022

Obveščamo vas, da je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) objavil nov prijavni rok v okviru izbora operacije PRIDOBIVANJE DODATNIH ZNANJ ZA MLADE NA PODROČJU KULTURNIH DEJAVNOSTI V OKVIRU JSKD   Nov prijavni rok se nanaša na: DOPOLNILNA IZOBRAŽEVANJA ZA DELO IN ZAPOSLOVANJE V KULTURI za leto 2022. JSKD nudi ...Več »

Sistem koles GONM ponovno v zagonu po praznikih

29. aprila 2022

Sistem za izposojo koles GoNM bo po sezonskem premoru začel znova delovati v torek, 3. maja 2022, kolesa pa se bodo uporabljala  vse do nizkih temperatur ob koncu leta. Postaja  AP Straža je priključena novomeškemu sistemu, kar kolesarjem omogoča daljše izlete med krajema.      Več »

Voščilo

27. aprila 2022

Spoštovane občanke in občani, čestitke ob današnjem dnevu upora proti okupatorju in prihajajočem prazniku dela. Praznične dni preživite ponosno in čim lepše. Župan Občine Straža Dušan Krštinc Več »

PODELILI PRIZNANJA OB PRAZNIKU OBČINE STRAŽA

23. aprila 2022

Občina Straža je sinoči pripravila osrednjo prireditev ob prazniku občine v spomin na  22.april leta 1878, ko je Vavta vas dobila šolo in je v njej stekel pouk.  Na večerni slovesnosti smo podelili tudi letošnja najvišja občinska priznanja. Priznanje Alojzija Pirca so za dosežke na področju društvenega in humanitarnega dela podelili ...Več »

Voščilo ob prazniku občine Straža

23. aprila 2022

Drage občanke in občani Občine Straža!   Danes, ko praznujemo naš občinski praznik, vam skupaj s sodelavci želim, da v medsebojnem sodelovanju, povezovanju, razumevanju in spoštovanju še naprej gradimo našo prijazno občino. Želim vam prijetno praznovanje našega skupnega praznika, veliko optimizma, pozitivne energije in poguma. Ob tem posebej čestitam letošnjim občinskim nagrajencem, ...Več »

Dogodki v Dularjevem mlinu

22. aprila 2022

Nekaj utrinkov iz včerajšnje razstave V Dularjevem mlinu in predstavitve knjige Janeza Dularja. Fotografije povedo več kot tisoč besed.         Obvestilo; Vsi občani Občine Straža, ki bi želeli imeti knjigo Janeza Dularja Na desnem bregu , ledinska imena v katastrski občini Jurka vas, jo lahko brezplačno ...Več »

Sajenje medovitih dreves

19. aprila 2022

V okviru dogodkov ob občinskem prazniku smo danes v okolici stadiona Vavta vas in ob sprehajalni poti ob reki Krki skupaj s predstavniki Turističnega društva Straža, učencev EKO krožka OŠ Vavta vas, čebelarskega društva Straža - Dolenjske Toplice in občanov zasadili medovita drevesa. S tem smo podprli projekt Čebelarske zveze ...Več »

Obisk ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča

19. aprila 2022

Danes je osnovno šolo Vavta vas obiskal minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič. Skupaj z županom Dušanom Krštincem in vodstvom šole si je ogledal šolo in se seznanil z delovanjem zavoda. Več »

Voščilo

15. aprila 2022

  Želim vam blagoslovljene velikonočne praznike, polne vere, upanja in ljubezni. Dušan Krštinc Župan Občine StražaVeč »


top